ŠTA SU MIKROORGANIZMI I KAKO NASTAJE BOLEST?

Šta su mikroorganizmi i kako nastaje bolest?

dr Slađana Velkov

Kada dođe do nakupljanja toksičnih materija u telu, koje uglavnom unosimo preko hrane, telo će najpre početi da ih odlaže pre svega u masnom tkivu koje služi za odlaganje toksičnog otpada. Što više industrijske i kuvane hrane jedemo sve više ćemo masnog tkiva imati. Tumor je korpa za otpatke u koju telo odbacuje toksične materije i stvara ovojnice okolo da bi se izolovalo od otrova. Telo se neće čistiti od otpadaka sve dok uzimamo toksičnu hranu jer je preko 90% energije zauzeto varenjem velikih količina hrane kao i eliminacijom otpada. Kada prestanemo da unosimo hranu makar jedan dan, počeće čišćenje tela.
 

Telo će se čistiti i kada smo na sirovoj hrani jer se ne troše metabolički enzimi (gorivo za ćeliju) na varenje hrane jer hrana vari samu sebe sopstvenim enzimima koji nisu uništeni kuvanjem. Međutim, ukoliko mi nastavimo da uzimamo toksičnu hranu, u početku neće biti ćišćenja jer organizam troši najveći deo energije na varenje i eliminaciju hrane ali će jednom doći do zasićenja i telo će alarmantno početi da se cisti, da izbacuje sluz i otpatke kašljem, povraćanjem, prolivima, znojenjem… U tim trenucima je sva telesna energija koncentrisana na čišćenje tela tako da se hrana koja bude pojedena neće variti već truliti u stomaku što će dodatno opteretiti organizam i produbiti problem.

Još početkom prošlog veka su naučnici otkrili i potvrdili u mnogobrojnim eksperimentima da bakterije ne žive samo izvan tela i napadaju nas, već da žive i nastaju u našem telu. Kada se posmatra živa krv, vide se bezbroj sićušnih biona, malih čestica koje plivaju u krvi i iz kojih nastaju mikroorganizmi koji se takođe nalaze u našoj krvi. Da, naša krv nije sterilna već se u njoj odvija veoma složen proces metamorfoze mikroorganizama. BION je osnovna jedinica života, organske energije čije poreklo je Sunce a do nas se prenosi Sunčevom svetlošću. Nalaze se u živoj materiji, vodi i vazduhu. U potpuno zdravom telu ne dolazi do transformacije biona. U bolesnom telu, kada dođe do povećane kiselosti organizma iz biona se vrenjem stvaraju različiti oblici najpre patogenih bakterija a u kiselijoj sredini dolazi i do transformacije u gljivice.

To znači da će usled kiselosti organizma (zbog loše hrane, uglavnom) doći do transformacije biona u mikroorganizme. Mikroorganizmi će prilikom dezintegracije ostavljati velike količine otpada iza sebe što će dodatno opteretiti organizam. Da li su onda mikroorganizmi krivi za našu bolest ili je problem u kiselosti organizma? Da nije bilo patološke, kisele podloge ne bi došlo do razvoja mikroorganizama. Kada uzimamo antibiotik da ubijemo mikrobe, oslobodićemo se privremeno jednog broja mikroba ali će antibiotici – ANTI BIOS = PROTIV ŽIVOTA – uništavati i BIONE na taj način što će dodatno zakiseliti organizam i dovoditi do dalje transformacije u mikrobe. Jedini način da se zaustavi transformacija biona u mikrobe je da se telo održava alkalnim.

Da li će nešto biti alkalno (bazno) ili kiselo zavisi od stepena vibracije-frekfence. Određena vibracija može menjati sve pa i formu nekog bića akumulacijom ili dezintegracijom biona. Sva hrana ima sopstvenu vibraciju. Tako znamo da je prosečna frekfenca ljudskog tela između 60 i 70 Hz i kada frekfenca opada i imuni sistem slabi. Kada frekfenca padne ispod 58 Hz pojavljuju se simptomi prehlade, na 55 Hz kandida, na 42 Hz rak. Svaka bolest ima frekfencu, stepen kiselosti na kojoj će doći do razvoja određenog mikroba što znači da svaki mikrob ima svoju frekfencu.

Supstance sa većom vibracijom će uništiti bolest sa nižom vibracijom. Tako biva veoma važno sa kakvom vibracijom hranu jedemo, udišemo i apsorbujemo. Toksične materije snižavaju našu telesnu vibraciju, tako industrijska hrana ima 0 Hz, sveže voće i povrće oko 15 Hz, sušeno bilje do 27 Hz dok eterična ulja imaju između 52 i 320 Hz što je frekfenca ružinog ulja. Naše misli takođe imaju svoju vibraciju tako da će negativne misli snižavati telesnu frekfencu i dovoditi do bolesti dok nas dobre misli leče.

Posle smrti organizma dolazi do dezintegracije materije do stepena biona tako da određena koncentracija biona ostaje ne razgrađena i spremna za kreiranje novog živog organizma. Bioni su neuništivi i predstavljaju osnovnu jedinicu života. Kada se češće čistimo (razboljevamo), organizam će biti zdraviji dok, ako to nije slučaj, može doći do težih poremećaja usled veoma kisele sredine i dezintegracije velike količine biona. Deca imaju snažnije mehanizme odbrane i zato su često „bolešljiva“ i imaju višu temperaturu od odraslih. Povišena temperatura je samo veća frekfenca na kojoj mnogi mikrobi ne mogu opstati i činimo sebi loše kada je snižavamo.

Zašto se „prehladimo“? Ne razbolimo se od hladnoće već zato što kada nam je hladno dođe do skupljanja krvnih sudova na površini tako da velika količina krvi a samim tim i toksina dospe do vitalnih organa kada organizam reagira time što počinje čišćenje: kašalj, znojenje, povraćanje, prolivi… Nijedan od ovih načina čišćenja ne treba zaustavljati već samo omogućiti lakše čišćenje uzimanjem dosta čiste osunčane vode koja će razvodniti sluz, biti bez hrane 2 do 3 dana, na svežim sokovima ili samo na sirovoj hrani, udisati čist vazduh i odmarati se. Mikrobi se neće razvijati van živog organizma ali mogu preživeti neko kraće vreme tako da je moguće da neki mikroorganizam pređe sa neke osobe na nas. Ukoliko je naše telo kiselo, nastaviće da se razmnožavaju u našem telu ali ukoliko je naše telo bazno, za dan, dva će se raspasti i od njih će ostati samo bioni. Znači, i u tom slučaju kada dobijemo mikrobe od drugih opet sve zavisi od kiselosti (frekfence) našeg tela.

Što se tiče virusa… virusi su delovi RNK i DNK koji nastaju raspadanjem ćelija i mikroba. Kada smo kiseli, dolazi do raspadanja ćelija, crvenih krvnih zrnaca, mikroba… Kada se ćelija raspadne, delovi raspadnutih RNK i DNK – proteinskih delića, plivaju između ćelija u organizmu. Što kiseliji organizam, biće više raspadanja i više proteinskih delića – virusa. Virusi nisu živa bića i ne razmnožavaju se već se ponašaju kao paraziti i opstaju na račun ćelija na koje se prikače. Znači, treba samo podići vibraciju sirovom hranom, gledanjem u Sunce, fizičkim aktivnostima i pozitivnim mislima i sve će biti u redu. 🙂

S ljubavlju, Vaša Slađana

 
 
Creative Commons License
„Šta su mikroorganizmi i kako nastaje bolest“ by dr Sladjana Velkov is licensed under a Creative Commons Attribution-NoDerivs 3.0 Serbia License.
Based on a work at https://sladjanavelkov.wordpress.com/2013/02/10/sta-su-mikroorganizmi-i-kako-nastaje-bolest/.

Advertisements

2 comments on “ŠTA SU MIKROORGANIZMI I KAKO NASTAJE BOLEST?

  1. Tekst je presmesan i pretuzan. Ali bih voleo da skrenem paznju makar na to da rec „frekfenca“ ne postoji. Postoji rec „frekvencija“ ili „frekvenca“ ili „ucestalost“, ali nikako ne „frekFenca“. Zabavno bi bilo i cuti kako se ispoljava ta frekFenca proizvoda..

    Mada ne, ovo sto ste Vi napisali je samo gomila gluposti i kojestarija. Da li neko Vama zaista veruje?

    Ali, pravi problem je taj, sto vasim delovanjem nekome mozete da naskodite. Evo, ja popijem lek, i ne pojavim se posle 2-3 nedelje sa novom bolescu kod doktora – i Vasa teorija sa pocetka je pala u vodu. Dok neko, bez pristupa odgovarajucem leku, moze i da umre.

  2. Povratni ping: Šta su mikroorganizmi i kako nastaje bolest? – Nekuvanje

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s